|
rolada z ciasta francuskiego
Rosja « Przeprowadzka, czyli Magda i Przemek w podróży |
rolada z ciasta francuskiego
jestem mama pracujac±, dla której doba powinna trwaæ 30 godzin.Tak wiêc gdy nadszed³ czas pierwszych urodzin córeczki w grê wchodzi³y tylko szybkie, tanie i dobre dania.jednym z nich by³a rolada. sk³adniki: -ciasto francuski(do kupienia w ka¿dym markecie) -szynka w plasterkach -ser zó³ty w plasterkach rozk³adasz ciasto na blacieo warstwami uk³adasz szynke i ser.(szynka,obok ser,szynka i obok ser).by rolada by³a wilgotniejsza mo¿esz dodaæ pomidora lub ogórka kiszonego.ciasto skrêcasz w roladke i kroisz na porcje.( Pó¼niej bêdzie to trudniejsze bo bo ciasto po upieczeniu robi siê kruche.)uk³adasz na blasze wcze¶niej posmarowanej t³uszczem.pieczesz w temp.ok 2oost przez oko³o 30 minut,.podajesz ciep³e.smacznego :)
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plsprus.opx.pl
|
|