rolada z ciasta francuskiego
  jestem mama pracujac±, dla której doba powinna trwaæ 30 godzin.Tak wiêc gdy nadszed³ czas pierwszych urodzin córeczki w grê wchodzi³y tylko szybkie, tanie i dobre dania.jednym z nich by³a rolada.
sk³adniki:
-ciasto francuski(do kupienia w ka¿dym markecie)
-szynka w plasterkach
-ser zó³ty w plasterkach
rozk³adasz ciasto na blacieo warstwami uk³adasz szynke i ser.(szynka,obok ser,szynka i obok ser).by rolada by³a wilgotniejsza mo¿esz dodaæ pomidora lub ogórka kiszonego.ciasto skrêcasz w roladke i kroisz na porcje.( Pó¼niej bêdzie to trudniejsze bo bo ciasto po upieczeniu robi siê kruche.)uk³adasz na blasze wcze¶niej posmarowanej t³uszczem.pieczesz w temp.ok 2oost przez oko³o 30 minut,.podajesz ciep³e.smacznego :)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • sprus.opx.pl


  •  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

       
     
      rolada z ciasta francuskiego
    Rosja « Przeprowadzka, czyli Magda i Przemek w podróży