ďťż

Marchewkowa pychotka
  Składniki

- marchewka
- pół ziemniaka
- pół łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki kleiku ryżowego
- pół szklanki wody

Sposób przygotowania
Umyte i obrane warzywa pokrój na grube talarki. Włóż do wrzątku i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu około 20 minut. Jeśli trzeba, dolej wody. Pod koniec gotowania dodaj oliwę z oliwek. Warzywa wyjmij, zmiksuj z częścią wywaru, a następnie połącz z resztą wywarem. Dodaj kleik ryżowy. Ponownie zagotuj.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • sprus.opx.pl


  •  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

       
     
      Marchewkowa pychotka
    Rosja  Przeprowadzka, czyli Magda i Przemek w podróşy