Marchewkowa pychotka
  Sk³adniki

- marchewka
- pó³ ziemniaka
- pó³ ³y¿eczki oliwy z oliwek
- 2 ³y¿eczki kleiku ry¿owego
- pó³ szklanki wody

Sposób przygotowania
Umyte i obrane warzywa pokrój na grube talarki. W³ó¿ do wrz±tku i gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu oko³o 20 minut. Je¶li trzeba, dolej wody. Pod koniec gotowania dodaj oliwê z oliwek. Warzywa wyjmij, zmiksuj z czê¶ci± wywaru, a nastêpnie po³±cz z reszt± wywarem. Dodaj kleik ry¿owy. Ponownie zagotuj.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • sprus.opx.pl


  •  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

       
     
      Marchewkowa pychotka
    Rosja « Przeprowadzka, czyli Magda i Przemek w podróży